In het najaar en in de winter kijk je misschien al uit naar de zomer. Lange dagen, aangename temperaturen en vakantie. Misschien plan je wel een reis naar een plek waar je ook zou kunnen duiken. Snorkelen met de kinderen was altijd leuk om te doen en wie weet, nu ze wat ouder worden is duiken misschien wel leuk. Op de plaats van bestemming, zeker als het een duikbestemming is, zijn er voldoende aanbieders van duikopleidingen die je graag opleiden. Al naar gelang de duikschool en je eigen voortgang kost een duikopleiding al gauw een dag of drie, of vier, of meer. Je leert dan de theorie, doet de zwembadduiken en gaat met de instructeur het buitenwater in. Hierna heb je je brevet en kun je zelfstandig duiken.

Als je al weet dat je wilt leren duiken en op vakantie gaat duiken, kun je ook ervoor kiezen je duikopleiding in Nederland te doen. Ten opzichte van een duikopleiding op vakantie heeft dit een aantal voordelen:

  • er gaat geen vakantietijd verloren aan het halen van je duikbrevet, je kunt meteen gaan duiken
  • je hebt meer tijd om het duiken onder de knie te krijgen
  • de taal is geen probleem (veel duikscholen in het buitenland werken trouwens vaak met Nederlandse instructeurs)
  • je leert in Nederlandse omstandigheden duiken, dit heeft als voordeel dat het duiken op vakantie hierdoor vaak veel comfortabeler en makkelijker is
  • als je tijdig begint kun je nog wat ervaring opbouwen waardoor je tijdens je vakantieduiken meer ziet
  • door in Nederland te duiken ontdek je een kant van ons landje die je tot nu toe misschien wel helemaal gemist hebt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar een duikopleiding in Nederland, neem dan contact op!